Впевнена, що ви не знайомі з грою "QR-доміно". Запрошую до обговорення!

QR-доміно

Автор | 22:16:00 2 ком.

Впевнена, що ви не знайомі з грою "QR-доміно". Запрошую до обговорення!

  
Дуже цікавим є приклад використання QR-доміно, в якому краще грати в двох: один гравець сканує код та читає завдання, що в ньому закодоване, другий – шукає вірну відповідь.  

QR-доміно «Дорожні знаки»– це камені у вигляді карток, що поділені на дві частини. На одній половинці першого каменю доміно треба написати «Старт» або «Початок гри», на другій частині – розташувати QR-код із завданням. Завданнями є загадки про дорожні знаки, які можна знайти в мережі, наприклад на http://www.olesya-emelyanova.ru/index-stihi-dorozhnye_znaki.html. 


Закодувати потрібну інформацію в QR-код можна за допомогою онлайн-генератора, наприклад: http://qrcoder.ru/, https://www.unitag.io/qrcode, https://forqrcode.com/, https://generator-online.com/qrcode/. Сучасні онлайн-сервіси дозволяють створювати різнокольорові коди, з фоном або логотипом в середині, можна створити QR-код із закругленими кутами сегментів, з різними графічними ефектами і т.і. 

Після того, як гравці відгадають про який знак йде мова – вони повинні знайти зображення цього дорожнього знаку на іншій карточці, приєднати це зображення до каменю з першим QR-кодом. На другій половинці другої картки буде ще один код із завданням, який треба відгадати, знайти зображення нового знаку, приєднати зображення до коду і отримати інше завдання в QR-коді і т.д. Якщо всі завдання виконані правильно, то учні отримають ланцюжок із карток, а наприкінці гри, на останній половинці карточки повідомлення про те, що вони впоралися із завданням. 


Для перевірки результатів гри, щоб зробити це скоріше, не витрачаючи зайвий час на уроці, я зробила таблицю з правильними відповідями - зображеннями дорожніх знаків. Так візуально одразу видно чи є помилка.
QR-доміно доречно застосовувати на етапі узагальнення й систематизації навчального матеріалу.
Така гра буде цікавою для учнів 5-9 класів, тільки для старших школярів треба підготувати завдання з урахуванням віку та тематики, що вивчається на уроках і не тільки з основ здоров’я. Картки QR-доміно можна заламінірувати або наклеїти на картон, так вони довше служитимуть.

Я провела QR-доміно в 6 класах, об'єднавши учнів у групи. Моїм дітям такий спосіб перевірки знань ДУЖЕ сподобався.






А може і ви, колеги, приєднаєтесь до магії QR-кодів?!

Даний матеріал є авторською розробкою та має сертифікат щодо публікації



Новіша публікація Старіша публікація Головна сторінка

2 коментарі:

Ваш e-mail не буде опублікован. Дякую за коментар!